Rode Wijn

Rode wijn bestaat in veel verschillende soorten en maten. Welke wijn bij u past, is afhankelijk van uw smaak. U kunt kiezen tussen een fruitige wijn, soepele wijn en een stevige wijn. De smaak van fruitige rode wijnen heeft weg van frambozen, aardbeien en kersen. Deze wijn is in de zomerdagen lekker op een terrasje, maar kan ook prima gedronken worden tijdens het avondeten. Kenmerkend voor de soepele rode wijn is de smaak van zwart fruit en bramen. Deze wijn is ideaal als borrel. De stevige wijnen zijn perfect bij koude dagen en warm voedsel; zij hebben een diepe, donkere kleur met paarstinten. In deze rode wijn proeft u cassis en pruimen terug. De prijs van rode wijn varieert sterk per merk.

Ontstaan van de rode kleur

Rode wijn is een type wijn die gemaakt wordt van (zwarte) druifsoorten. De kleur varieert van violet (jonge rode wijn), naar steenrood (volwassen rode wijn), tot bruin (oude rode wijn). Het sap van de meeste zwarte druiven is groen/wit, de rode kleur van de wijn is afkomstig van anthocyaan pigmenten aanwezig in de huid van de druif. Een groot deel van de rode wijnproductie omvat dus extractie van kleur- en smaakcomponenten uit de huid van de druif.