Dom Perignon

Wanneer u op zoek bent naar een champagne met een uitstekende kwaliteit, is Dom Perignon zeker aan te raden. Dom Perignon is een topchampagne van het champagnehuis Moet & Chandon en wordt gezien als de koning onder de champagnes. De prijs van Dom Perignon ligt rond de 170 euro, maar daarvoor kunt u ook de hoogste kwaliteit verwachten. Deze champagne heeft een citroengele kleur en de geur van honing, appel en bloemen. Zelfs de echte fijnproevers zullen deze champagne niet kunnen weerstaan.

Ontstaan van de wijn Dom Perignon

Dom Perignon was een monnik en keldermeester die leefde in de 17e eeuw. Hij had in die tijd een vernieuwde aanpak voor het maken van wijn. Tevens introduceerde hij kurken, die aan de flessen bevestigd waren met een hennepkoord gedrenkt in olie, om de wijn fris en sprankelend te houden. Een eeuw na de dood van Dom Perignon begonnen mousserende wijnen echter pas echt populair te worden. Laurence Venn kwam met het idee om de mousserende wijn Dom Perignon te introduceren. In 1921 kwam de eerste jaargang van de wijn uit en die werd pas voor verkoop vrijgegeven in 1936. In 1927 werd de champagne van Mercier aan Moet gegeven voor een bruiloft tussen de twee families. Sindsdien behoort Dom Perignon tot het champagnehuis Moet & Chandon.

Er bestaan echter veel meer wijnen en druifsoorten. Kijk bijvoorbeeld eens voorbijzondere wijnen als cadeau, geschenk of natuurlijk om zelf op te drinken.