Tequila

Tequila is een drankje uit Mexico, dat hoofdzakelijk wordt gemaakt van de stekelige vetplant agave en suikerriet. Het krijgt alleen het predicaat tequila als het drankje voor tenminste 51% uit sap van de blauwe agaveplant bestaat en afkomstig is uit duidelijk aangegeven geografisch gebied (maximaal 100 kilometer van de stad Tequila vandaan). Tequila heeft zijn naam te danken uit de gelijknamige stad waar het vandaan komt. Hoe populair tequila is blijkt wel uit de hoeveelheid agaveplanten die ieder jaar worden geoogst enkel om tequila te kunnen maken: bijna 350 miljoen!

Tequila wordt niet alleen puur gedronken (vaak geshot), maar ook voor veel verschillende cocktail gebruikt, zoals Margarita, Sangria en natuurlijk Tequila Sunrise. Tequila met korting vindt u bij Deslijter.nl. Met de laagste prijs voor tequila heeft u gegerandeerd een goede deal. Wacht niet langer met Tequila kopen! Bestel online bij Deslijter.nl.

Soorten tequila

Tequila kent een aantal verschillende soorten en wordt hoofdzakelijk gebaseerd op de tijd dat het is gerijpt. De 4 soorten tequila zijn:

 • Añejo
  Van deze tequila soort wordt gesproken als het veel ex bourbon bevat en minimaal 12 maanden is gerijpt.
 • Extra añejo
  Ook dit type tequila bevat veen ex bourbon en is minimaal 36 maanden gerijpt en heeft een relatief donkere kleur door lange lagering.
 • Plata
  Dit is de meest voorkomende tequila variant. Er is geen sprake van rijping en de kleur is zeer helder. Wordt ook wel blanca of silver tequila genoemd.
 • Reposado
  Deze teqeuila is gerijpt op roodhout vaten voor een periode van 3 tot 12 maanden.

Tequila drinken

Tequila wordt vaak in combinatie met zout en citroen gedronken. De gewoonte is dan om het stuk tussen wijsvinger en duim met een lik van de tong vochtig te maken, waarna je er een klein beetje zout overheen strooit. Vervolgens wordt er een shot tequila genuttigd en het zout van de hand gelikt. Tot slot wordt daarna een hap van een schijfje citroen genomen.

Meer over drank

Hier vind u meer dranken en uitgebreide toelichting op termijn.