Rum

Rum is een drank dat wordt vervaardigd uit (de bijproducten van) suikerriet. Afhankelijk van de destillatiemethode verschilt het alcoholpercentage, maar deze ligt doorgaans 35% en 45%. Dit kan in sommige gevallen oplopen tot 85%. Niet zo verwonderlijk dat rum tot één van de meest populaire mixdranken behoort.

Rum wordt ook puur gedronken met ijs, maar vooral wordt het gebruik bij cocktails en mixdrankjes, waarbij de Bacardi-Cola (kortweg BaCo) veruit de bekendste is. Ruim uit het Caribische gebied staat het beste aangeschreven, maar tientallen andere landen produceren ook rum van degelijke tot zeer goede kwaliteit. Deze rum merken zijn wat minder bekend, maar absoluut een aanrader. Bij Deslijter.nl vindt u veel Rum aanbiedingen en bovendien de laagste prijs. ten opzicht va nde slijter om de hoek biedt Deslijter.nl hoge Rum korting. Bestel rum online en het wordt ook nog eens bij u bezorgd.

Soorten rum

 • Bruine rum
  bruin rum ontleend zijn kleur en smaak doordat het gerijpt heeft op eikenhout. Daardoor is het ook wat voller van smaak. Oo kwordt heir vaak karamel aan toegevoegd, zodat de rum wat zoeter is en niet per sé gemixt hoeft te worden om een zoete smaak te krijgen. Captain Morgan rum is een bekend bruin rum merk.
 • Luxe Rum
  Niet alleen bij rum, maar bij alle dranken is het de trend om varianten te laten rijpen op eikenvaten om zachtere en unieke smaken te realiseren. De rijping vindt plaats in oude whisky of port vaten. De luxe rum smaak staat wat verder af dan de andere soorten rum, maar is beslist de moeite waard eens te proberen.
 • Rum Cocktails
  Rum is het drankje om te mixen voor een cocktail bij uitstek. Of dit nu een Capharinha of Piña Colada is. Vrijwel iedere rum laat zich hiervoor goed lenen.
 • Spiced rum
  Rum heeft van oorsprong een sterke smaak, wat niet door iedereen werd gewaardeerd. O mde smaak te verzachten werden kruiden toegevoegd, met als resultaat spiced rum. Captain Morgan heeft bijvoorbeeld haar rum gespiced voor een zachtere smaak.
 • Witte rum
  Witte rum of lichte rum wordt herkend aan de kleur, maar ook smaak. Het heeft een lichtzoete smaak en het bekendste merk is Bacardi Superior. U kunt Rum kopen bij Deslijter.nl

Meer over drank

Hier vind u meer dranken en uitgebreide toelichting op termijn.