Jenever

Jenever is een oer-Hollandse drank, nog altijd overweldigend populair. Per hoofd van de bevolking wordt er jaarlijks meer dan 1 liter gedronken, baby's en kinderen meegeteld! Jenever wordt vervaardigd van granen en is Nederlands meest gedronken distillaat.

Soorten jenever die onderscheden kunnen worden zijn jonge jenever en oude jenever. Het verschillen tussen beide soorten wordt veroorzaakt door de hoeveelheid moutwijn. De splitsing tussen de twee jenever type ontstond pas tijdens de Tweede Wereldoorlog (terwijl jenever al eeuwen bestaat). Door grote tekorten aan landbouwproducten, waaronder moutwijn daalde het aandeel moutwijn in jenever. Dit betekende echter niet dat men de nieuwe jenever met minder moutwijn minder lekker vonden. Een groot deel vond het zelfs lekkerder, waardoor er sindsdien wordt gesproken over jonge en oude jenever. Jenever kopen met korting doet u binen deze sectie. We hebben altijd een mooie jenever aanbieding.

Jonge jenever

Jonge jenever is het jongste type jenever, dat zijn samenstelling (zoals hierboven beschreven) te danken heef taan de moutwijn tekorten in de jaren 40 van de 20e eeuw. Jonge jenever is de meest populaire jenever type en is een kleurloos destillaat met frisse geur en smaak. Voor het grootste gedeelte vervaardigd uit neutrale alcohol uit graan, of melasse. De maximale hoeveelheid moutwijn die in jonge jenever mag zitten is 15%, heeft een alcoholpercentage van 35% en bevat minimaal 10 gram suiker per liter.

Oude jenever

Oud jeenever wordt evenals jonge jenever vervaardigd uit neutrale alcohol uit graan of melasse. Oude jenever bestaat tenminste voor 15% uit moutwijn waardoor de smaak en geur van jeneverbessen duidelijker naar voren komt. Ook is de kleur vaak lichtgelig. Oud jenever is niet langer gerijpt, maar is het jenever gemaakt volgens het meest oude recept.

Korenwijn

Korenwijn lijkt op oude jenever, maar heef teen veel hoger percentage moutwijn. Het minimum moet 51% moutwijn zijn voor het predicaat korenwijn. Smaakstoffen die toegevoegd zijn moeten op volledig natuurlijke basis zijn vervaardigd en eventueel gebruikte ethanol dient voor 100% voort te komen uit granen. De smaak van korenwijn is erg zacht en de kleur is goudgelig. Per liter mag er tot 20 gram suiker zijn toegevoegd. Korenwijn wordt doorgaans gezien als het beste product onder de jeneversoorten.

Jenever bestellen

Indien u een jenever bestelling plaatst op Deslijter.nl, dan profiteert u niet alleen van de laagste prijzen, maar zorgen wij ook voor eensnelle en zorgeloze levering!