Cognac

Cognac komt voort uit een destillaat van witte wijn en moet aan strenge voorwaarden voldoen voordat het daadwerkelijk onder de naam Cognac verkocht mag worden. Zo moeten geselecteerde druiven voor het destillatieproces worden gebruikt en er moet dubbel (tweemaal) worden gedestilleerd. Tot slot moet de drank tenminste 2,5 jaar gerijpt woorden op eikenhouten vaten. Hierna heeft de Cognac een alcoholpercentage van minimaal 40%. Cognac bestellen doet u eenvoduig bij Deslijter.nl op deze pagina. Vaak hebben wij binnen Cognac aanbieidingen die u niet wilt missen en de keuze uit een ruim assortiment met permanent hoge korting!

De geschiedenis van Cognac

Cognac draagt de naam van de Franse regio, maar oorspronkelijk komt Cognac uit Nederland. Dit komt voort uit de intercontinentale scheepvaart. Doordat alcohol goed conserveert werd rond de 13e eeuw begonnen met het branden van witte wijn, waarna dit werd toegevoegd aan het drinkwater voor de opvarenden. Nadat er oorlog uitbrak tussen Frankrijk en Duitsland werden de vaten destillaat opgeslagen. Toen de oorlog zijn einde naderde ondervond men dat het gerijpte destillaat onder invloed van de eikenhouten fusten een bijzonder goede invloed had gehad op de smaak. Hiermee was Cognac uitgevonden.

Door de jaren heen ontstond er een verschil in kwaliteit tussen Cognac. Tegenwoordig bestaan er 3 verschillende kwaliteitsaanduidingen, die worden bepaald door de leeftijd van de cognac:

  • VS (Vin Superieur)
    Wanneer Cognac tenminste 2 jaar heeft gerijpt
  • VSOP (Very Superior Old Pale)
    Wanneer Cognac tenminste 4 jaar heeft gerijpt
  • XO (Exceptionally Old)
    Wanneer Cognac tenminste 6 jaar heeft gerijpt. Dit is Cognac van de hoogste kwaliteit.

Cognac korting en lage prijzen

Cognac merken zijn er op DeSLijter.nl in overvloed. U vindt alle grote merken, waarvan een aantal Cognac mekren met een spectaculaire aanbieding! Cognac kopen doet u daarom altijd voordelig online.