Calvados

Armagnac dankt zijn naam aan de regio waar het vandaan komt, namelijk het Franse Gascogne, waar te midden Armagnac zich bevindt. Zowel Calvados als Armagnac worden vaak in éé genoemd met Cognac. Dat is ook niet zo verwonderlijk, gezien de grote overeenkomsten tussen beiden. Armagnac heeft een wat zwaardere en vollere smaak dan Cognac voortkomend uit de koelere winters en warmere zomers. Cognac wordt bovendien 2 maal gedistilleerd waar Armagnac Cognac tenminste twee keer wordt gedistilleerd. De destillatie vindt plaats in een destillatieketel en heeft een groter waterdeel dan Cognac. Juist in dit onderdeel worden de uniek smaak- en geurstoffen meegegeven die Armagnac zo kenmerken. De gebruikte druiven (Ugni Blanc, Baco Blanc, Colombard en Folle blanche) in het proces en het terroir maken van Armagnac onder Cognacliefhebbers een geliefde drank. Calvados bestellen doet u eenvoudig online bij DeSlijter.nl, dan ontvangt u altijd een hoge korting. De calvados aanbiedingen vindt u op deze pagina.

Calvados

Calvados wordt verkregen door het destilleren van appelcider en heeft overeenkomsten met Cognac en komt uit Normandië in Frankrijk. De appelcider wordt tweemaal gedestilleerd waardoor het een alcoholpercentage krijgt van circa 70%. Het wordt op eikenhouten vaten gerijpt voor één tot vijf jaar. Calvados heeft uiteindelijk een alcoholpercentage van 40% tot 45%.

Calvados kopen?

Calvados kunt u bij DeSlijter.nl kopen tegen scherpe tarieven. De verschillende soorten calvados kunt u vinden tegen de laagste prijs, waarbij u ten opzichte van de lokale retailer altijd een mooie korting krijgt.