Bitters: Beerenburg, Jägermeister en Schrobbeler

Bitters worden vaak ook kruidenbitters genoemd en zijn onder de drankengroep minder bekend dan onder de bekende merken, naast natuurlijk de oer-Hollandse Beerenburg, die hier toebehoren zoals Jägermeister en Schrobbeler. De smaak van de kruidenbitters wordt bepaald door de kruiden en plantenextracten die worden toegevoegd aan de neutrale alcohol. hierdoor zijn de bitters vaak bitter. Aan sommige kruidenbitters wordt ook suiker of zoetstof toegevoegd, zodat deze bitterzoet smaken.

Beerenburg

Beerenburg is een Nederlandse kruidenbitter afkomstig uit Friesland en daar nog altijd immens populair. Beerenburg draagt de naam van zijn uitvinder: Hendrik Beerenburg. Hij kwam in de 18e eeuw met een mengsel van kruiden, die tot op de dag van vandaag nog geheim wordt gehouden voor het grote publiek. Toch kunnen bepaalde kruiden niet aan de fijnproever ontsnappen, waaronder gentiaanwortel, zoethout en natuurlijk jeneverbessen.

Beerenburg valt onder de kruidenbitters en worden in de volksmond ook wel hoestdrankjes genoemd. Doordat het recept geheim was en het succes groot hebben drogisterijen en apothekers door de jaren heen zelf ook een poging gewaagd Beerenburg na te maken. Het is niet toegestaan deze kruidenbitters te verkopen onder de naam Beerenburg en intussen hebben deze merken zelf ook een goede reputatie opgebouwd. Bekende namen zijn Boomsma en Joustra Beerenburg, Sonnema en Het Anker. Beerenburg kopen tegen de laagste prijs doet u bi jDeslijter.nl waar u altijd veel Beerenburg korting krijgt ten opzichte van de slijter bij u in de buurt.

Beerenburg en kruidenbitters aanbieding

Beerenburg en kruidenbitters zijn een typisch Hollands drankje. Om dit drankje in ere te houden heeft Deslijter.nl altijd wel een bepaalde bitter of Beerenburg korting actie.