Bier: van pilsener tot speciaalbier

Bier behoort tot de oudste dranken ter wereld. het is dan niet zo verwonderlijk dat de verscheidenheid door de jaren heen enorm is toegenomen. Eenider houdt weer van een ander type bier, of dit nu zoet of bitter is. Daarom hanteert Deslijter.nl een breed assortiment, zodat u altijd kan kiezen uit de meest lekkere pilsener en speciaalbieren. Online bier kopen brengt bovendien het gemak van levering tot aan de deur, zodat u zelf niet hoeft te sjouwen met zware kratten.

Bij Deslijter.nl vind u bekende biermerken, zoals La Chouffe, Chimay, Corona, De Konick, Desperados, Duvel, Grimbergen, Hertog-Jan, Kasteeelbier, Kriek, Leffe ,Mardesous en La Trappe. Maar vergeet ook de minder bekende, maar o zo lekkere pareltjes niet. Echte aanraders zijn: Brugse Zot, Deugniet, Gulden Draak, Kwak, Lindemans, Orval, Piraat bier, Troubadour en Westmalle.

Alcoholvrij bier

Sinds enkele jaren zijn alcoholvrije bieren sterk in smaak verbeterd met de opkomst van de zogenaamde BOB-reclames. Ruim éénderde van de bierdrinkers drinkt wel eens een alcoholvrij bier, terwijl dit tien jaar terug maar iets meer dan 10% was. We spreken van alcoholvrij bier als het alcoholpercentage niet hoger is dan 0,1%.

Amberbier

Amberbier dankt zijn naam aan de amberkleur van het bier. Amberbier heeft een zachte en frisse smaak. Twee biermerken die bekend staan om goede amberbieren zijn De Koninck en Troubadour. Troubadour heeft daarbij de speciaalbier Troubadour Speciale die specifiek dekenemrken van amberbier bevat.

Abdijbier

Abdijbier dankt zijn naam aan de abdij, waar het bier wordt gebrouwen door de paters. Abdijbier moet een brouwproces volgen die aan strikte regels is gebonden waardoor er tussen de verschillende abdijbieren weinig kwaliteitsverschil ontstaat. Niet voor niets worden abdijbieren steevast bij de meest lekkere bieren genoemd bij diverse onderzoeken.

Bruin bier

Bruin bier wordt ook wel dubbelbier genoemd en dankt zijn naam aan de dubbele gisting, waardoor de donkere kleur ontstaat. Bruin of dubbelbier heeft een alcoholpercentage tussen de 6% en 8%. Verschillende biermerken produceren bruin bier, waaronder Brugse Zot, la Chouffe, la Trappe en Westmalle.

Fruitbieren

Fruitbieren zijn zoete bieren, die zijn smaak ontlenen aan de toevoeging van een fruitsoort aan het einde van het brouwproces. vruchten die hierbij vaak worden gebruikt zijn perzik, kers, appel en baan. Vooral Kriek staat bekend om zijn fruitbieren, maar er zijn ook enkele anderen zoals Hoegaarden Rosé en Bachhus.

Pilsener

Pilsener bier of gewoonweg pils zijn ondergistende biertjes met een goudgele kleur. Het alcoholpercentage ligt rond 5%. Enkele merken gebruiken karamel om het bier een donkerder kleur mee te geven.

Trappisten bier

trappisten bier dankt haar naam aan de brouwers: monniken en trappisten. Trappisten bier liefhebbers roemen de soort vanwege de ambachtelijkheid en verfijnde smaak. Chimay, La Trappe, Orval, Rochefort en Westmalle zijn bekende merken die heerlijke trappisten bier brouwen.

Tripel bier

Tripel bieren zijn bieren met een stevige smaak, met een zoete afdronk en een hoogalcoholpercentage van meer dan 8%. Tripels zijn bovengistende bieren met hergisting op de fles.

Witbier

Witbier zijn vooral in de zomer erg populair. Het is van hoge gisting en heeft een troebele kleur, doordat ze niet worden gefilterd. Het alcoholpercentage ligt tussen de 5% en 6%. Wieckse Witte en Hoegaarden Witbier zijn de bekendste witbiermerken.

Bier aanbiedingen

Op de SLijter.nl vindt u vele verschillende soorten bier met korting en leuke aanbiedingen. Online bier kopen brengt het gemak van bezorging en een ruime keuze.