Absint

Absint is een groen drankje van anijs met venkel, absintalsem en verscheidene kruiden. het is vooral bekent vanwege het extreem hoge alcoholpercentage van meer dan 50%. Absint is van oorsprong een Frans drankje en wordt veel gebruikt als welkomstdrankje om de sfeer er bij een feestje er goed in te brengen. Jongeren kopen absint ook dikwijls om te mixen met andere dranken of om te shotten. Het mixen met zoetere drank is niet ongewoon, aangezien absint zelf een bitter smaak heeft. Een andere manier om het zoeter te maken is het toevoegen van suiker en/ of water. Dit kan eenvoudig met een absint lepel, waarbij koud water over de suiker wordt gegoten en daarna goed wordt gemixt met het drankje.

Is absint verboden?

Het komt vaak voor dat mensen aangeven dat absint verboden is om te verkopen of te kopen, vanwege het hoge alcoholpercentage. Dit klopt echter niet.

De reden waarom men vaak denkt dat absint verboden is komt voort uit de beruchte geschiedenis van absint. Aan het begin van de 20e eeuw werd absint in veel Europese landen verboden vanwege de hallucinerende werking, die absint zou hebben. Door recente wetenschappelijke onderzoeken tussen 2000 en 2005 werd besloten absint van de verboden lijst af te halen. De fabrikanten moeten zich aan strikte regels houden, zoals de hoeveelheid absintalsem. Daardoor is het huidige absint ook niet meer te vergelijken met het absint van ruim 100 honderd jaar geleden.

Het absint merk met het hoogste alcoholpercentage is Absinthe Diable Noir 85 of Absint Black. Dit exclusieve drankje kunt u met bijbehorende absint lepeltje en glazen bestellen op Deslijter.nl

Absint korting nu bij de DeSlijter.nl

Absint bestellen? Deslijter.nl heeft altijd schepre prijzen en aanbiedingen. Bekijk de verschillende absint prijzen van onze merken als u absint wilt kopen. Het assortiment is groot, waardoor u bij ons altijd zult slagen.